När det gäller feel good kan det bli för mycket av det goda, min kvot när det gäller den här genren har fyllts för det närmaste halvåret nu. I alla fall feel good av den sorten som är border line chic lit och har stort fokus på kärlek och relationer, har en klumpig huvudrollsinnehavare, och som till stor del handlar om matlagning.

Just en sådan feel good är Strandcaféet och Snöfall över Strandcaféet. Huvudpersonen Evie är familjens svarta får och när hon ärver ett café i Cornwall efter sin älskade moster så tror ingen i familjen att hon ska klara av att sköta det. Alla råder henne att sälja, men trots att ingen tror på henne och på att hennes pojkvän och familj finns i Oxford bestämmer hon sig för att satsa på caféet. Hon bryter upp och flyttar till Englands västligaste del. Men det är inte lätt att börja om från noll, och hon ställs inför utmaningar både när det gäller caféet och privatlivet.

Evie lyckas göra succé. Caféet blomstrar och hon hittar en ny kärlek. Det är utgångspunkten till uppföljaren, Snöfall över Strandcaféet, som utspelar sig under jul. Men såklart innehåller även den här boken kärleksbekymmer, familjegräl och andra slags motgångar.

Förutsägbart – men bra feel good

Min mättnad på den här typen av böcker ska dock inte påverka min uppfattning om de här specifika böckerna. Strandcaféet och Snöfall över strandcaféet är bra böcker, men de bjuder på intet nytt. De förutsägbara, men det är kanske just det som gör dem till bra feel good.

Liv som vänds upp och ned, trassliga kärleksrelationer, och pittoreska miljöer. Lucy Diamond bjuder på alla ingredienser för mysig läsning och levererar bra feel good. Det här är det första jag har läst av henne, och jag kommer läsa fler av hennes böcker i framtiden.

Andrea__

Skrivet av Andrea

Läser allt som intresserar, vilket är det mesta. Tycker att all sorts litteratur fyller en funktion och att det inte finns någon litteratur som är finare än någon annan.

Bra, förutsägbar feel good: Strandcaféet och Snöfall över Strandcaféet
Taggar:                                                     

2 reaktion på “Bra, förutsägbar feel good: Strandcaféet och Snöfall över Strandcaféet

 • 08/01/2019 kl. 23:41
  Permalänk

  förutsägbar…? finns ju flera kandidater, en vet inte vem blir vald. Inte slutet som är viktigt heller, utan stämningen, miljöbeskrivningar, att få vara någon annanstans, flyga och drömma.

  Svar
  • 13/01/2019 kl. 13:04
   Permalänk

   Jag håller helt med om att stämningen är det allra viktigste! Det är ju det bästa med feel good. Och jag som är anglofil älskar feel good som utspelar sig i Storbritannien ❤️

   /Andrea

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *