Bonnier Pocket ger varje vår och höst ut en serie med klassiker. I våras var det den vackra Utvandrar-serien, broderade av Karin Holmberg. Nu under hösten har förlaget kommit ut med fyra klassiker under temat ”kvinnors villkor”. Omslagen är inspirerade av sjuttiotalet och är designade av finländska Maija Louekari, som är känd för sina Marimekko-mönster. Snygga böcker om intressanta och viktiga ämnen!


Det_mest_forbjudnaI Det mest
förbjudna
frigör sig Anna från moderns och konventionens bojor, en bok som fick enorm uppmärksamhet när den först kom ut på sjuttiotalet.
Madame_BovaryI Madame Bovary får vi möta Emma Bovary vars havererande äktenskap leder henne in i upprepad otrohet och romantiska drömmerier som leder till en slutlig tragedi.
GlaskupanI Glaskupan är det den 19-åriga Esther Greenwood som står i fokus. En varm sommar 1953 hamnar Esther i den mondäna damtidningsvärlden i New York och när hon återvänder hem till Boston för att möta verkligheten blir fallet hårt.
Under_det_rosa_tacketEn modern feministisk klassiker.Nina Björks Under det rosa täcket där författaren ger röst för en feminism som kämpar för en frigörelse från fasta könsidentiteter.
Bonnier Pockets klassiker i kvinnans tecken

En reaktion på “Bonnier Pockets klassiker i kvinnans tecken

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *