Jag är föräldraledig och eftersom jag normalt nästan bara läser på bussen till och från jobbet, och dessutom var beredd på att min tid överlag skulle vara begränsad med en bebis hemma, så trodde jag att det inte skulle bli så mycket läst under den här perioden.

Min räddning är ljudböckerna! De är perfekta under alla promenader och då jag fixar här hemma. Fyra av de sju böcker jag läst/lyssnat på i januari är ljudböcker.

Jag läste sju väldigt olika böcker, men i stort sett alla var väldigt bra i sina respektive genrer. Bäst var En man som heter Ove och Bakom stängda dörrar, medan Tårtgeneralen av Filip och Fredrik överraskade positivt.

En man som heter Ove av Fredrik Backman
Vilken start på läsåret! Ljusår efter alla andra läste jag boken som tokhyllats. Och jag joinar den kören. Jag grät och skrattade mig igenom hela boken. Det är sällan en bok berör mig så som En man som heter Ove gjorde. Backman är en säregen talang och jag tror att han kommer visa sig vara en av vår tids stora författare.

Livet går så fort. Och så långsamt av Martina Haag
Jag gillade verkligen Haags Det är något som inte stämmer, så Livet går så fort. Och så långsamt blev en besvikelse. Det är en realistisk skildring av tonårstiden, som jag känner igen mig i, men den är inte mer än så. Ingenting ur den här boken kommer att fastna hos mig. Däremot är Haag en skicklig uppläsare som ger sina böcker liv. Jag kommer alltid att välja hennes böcker i ljudformatet. Även om jag inte gillade den här, så ser jag fram emot Haags framtida böcker.

Tårtgeneralen av Filip Hammar & Fredrik Wikingsson
Ett roligt porträtt av en unik personlighet med driv. Hammar & Wikingsson porträtterar inte bara Hasse P, som satte Köping på kartan med världens längsta smörgåstårta, utan beskriver också tidsandan, som präglade honom och staden, på ett fantastiskt sätt. Jag ser fram emot filmen!

Hej syster av Navid Modiri
Fint, ärligt och upprivande om att vara flykting, svensk, Navid Modiri och människa, vackert uppläst av Modiri själv.
Läs hela min recension av Hej Syster.

1793 av Niklas Natt och Dag
Spännande och unik bok på flera sätt. Dels handlingen, dels den realistiska skildringen av 1700-talets Stockholm, och dels att det är en deckare som utspelar sig i den miljön.
Läs hela min recension av 1793.

Bakom stängda dörrar av B.A. Paris
En bok som jag vill uppmana alla att läsa, men samtidigt inte. Den är hemsk. Och hemskt bra. Men jag mådde dåligt när jag läste den. På riktigt dåligt. Det har jag inte upplevt med en bok tidigare. Men att sluta läsa fanns inte, den är för bra för det. Så fort jag läst ut övermannades jag av en känsla att jag ville läsa den på nytt.

Hemmet av Mats Strandberg
Bra, genomtänkt spökhistoria som utspelar sig på ett demensboende. Jag var inte förtjust i Strandbergs Färjan, men Hemmet är riktigt bra och obehaglig.

Andrea__

Skrivet av Andrea

Läser allt som intresserar, vilket är det mesta. Tycker att all sorts litteratur fyller en funktion och att det inte finns någon litteratur som är finare än någon annan.

Böckerna jag läste i januari

2 reaktion på “Böckerna jag läste i januari

  • 01/03/2018 kl. 08:24
   Permalänk

   Jag har redan läst några av böckerna, och de var bra!
   /Andrea

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *