Bocker-som-doftar-sommar

Det går så fort, nu är det redan sommar och dags att packa ner böcker att njuta av under ledigheten. Här kommer tips på några som verkligen förstärker sommarkänslan. De utspelas på sommaren, har sommarlivet som tema eller ger på något sätt en känsla av det där speciella. Den där doften av nyklippt gräs, sand som fastnar på fötterna när man kliver ur havet, friheten i att kunna göra vad man vill, eller varför inte av storslagna trädgårdsfester i en svunnen tid.

  • Kanske är det allt du behöver veta av Lockhart. Den förmögna familjen Sinclair möts varje sommar på den privatägda ön där de badar, åker på båtutflykter och umgås. Men en sommar händer något. Tonåriga Cadence kämpar för att minnas och för att återknyta banden med sina kusiner och sin stora kärlek.
  • Den store Gatsby av Scott Fitzgerald. Vi får följa Gatsbys längtan efter sin Daisy under den varma sommaren 1922 i Long Island. Storslagna fester i hans residens med terrasser mot vattnet, den stekande hettan som förslöar sinnet. Och så det stora sveket.
  • Den sommaren av ronique Olmi. Som traditionen bjuder möts ett antal vänner vid den normandiska kusten för att fira nationaldagen. Den här sommaren ligger dock slitningarna precis under ytan. Kommer det här att bli den sista sommaren?
  • Under Vintergatans alla stjärnor av Camilla Davidsson. Under stekande sol gör huvudpersonen en pilgrimsvandring, möter människor av alla de slag och kommer till insikt om varför hennes eget liv blivit så komplicerat.
  • Borta med vinden av Margaret Mitchell. Vi möter Scarlett O’Hara när hon omgiven av sina kavaljerer njuter av deras uppvaktning vid barbecuen på familjen Wilkes plantage. Där möter hon också för första gången mannen som ska bli hennes livs följeslagare, Rhett Butler. Amerikanska inbördeskriget står för dörren och vi får följa Scarlett genom historiens vingslag som också ska förändra henne för alltid.

Marika

Skrivet av Marika

Tycker att man ska läsa det man känner för att läsa. Läser allt från Anna Karenina till facklitteratur om psykologi till Charlaine Harris True Blood-serie.

Böcker som doftar sommar
Taggar:                 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *