Under månaden som gick blev det tvära kast mellan fantasieggande böcker som vidgade mina horisonter och tråkiga böcker som helt enkelt inte var värda min tid.

Hundra_omistliga_tingHundra omistliga ting av Lucy Dillon
Ibland är saker substitut för något som saknas i livet. När Gina skiljer sig får hon möjlighet att röja bland sina saker och samtidigt ta farväl av det som varit. Och då ges möjlighet att gå vidare. En riktig feelgood om livet, dess svårigheter och våra hopp för framtiden.

Liv_efter_livLiv efter liv av Kate Atkinson
Medan snöstormen viner utanför föds Ursula. Men hinner läkaren fram i tid för att befria henne från navelsträngen som ligger runt halsen? Första Världskriget tar slut men kommer Ursula att överleva Spanska sjukan? Och hur? Med teman som återfödelse och slumpens villkor skapar författaren ytterligare en fantastisk roman!

Märkliga dagar av Michael Cunningham
En stad som tema räckte inte för att fånga mitt intresse för denna bok av författaren till Timmarna.

En gränslös kärlekshistoria av Aino Trosell
Författaren skriver ner sin egen familjs kvinnohistoria.

En_familjeanelägenhetEn familjeangelägenhet av Rohinton Mistry
När Nariman på ålderns höst blir sängliggande och helt beroende av sina barn splittras den sköra familjesammanhållningen. Fascinerande om ett samhälle som skiljer sig markant från det svenska samtidigt som våra mänskliga styrkor och svagheter är desamma.

De blå damerna av Kristina Appelqvist
Trevlig deckare i Skövdemiljö.

Sargassohavet av Jean Rhys
Hindret för Jane Eyres äktenskap med Mr Rochester var den skrämmande kvinnan på vinden. Men vem var hon? Och varför blev hon sinnessjuk och inlåst? Denna roman är en resa både geografiskt i mystikens Västindien och i människors psyken. Rekommenderas!

Marika

Skrivet av Marika

Tycker att man ska läsa det man känner för att läsa. Läser allt från Anna Karenina till facklitteratur om psykologi till Charlaine Harris True Blood-serie.

Böcker lästa i mars

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *