Under sommarmånaden juli blir det ofta lite extra många böcker lästa, eller så ger man sig i kast med de där lite tyngre böckerna som behöver mer fokus. För min del blev det så här:

Presidentens-hustru

Järnskallen av Nils Håkansson
En mystisk man i mask samlar ett gäng udda personligheter omkring sig för att lösa ett mord. Dessa anti-hjältar hamnar i farliga situationer i Stockholm med Första Världskriget som bakgrund.

Etthundra mil av Jojo Moyes
När två vilsna själar med mycket olika liv möts, leder det till en roadtrip i fullpackad bil och många äventyr. Positiv historia som det är ett nöje att läsa!

Mannen utan hjärta av Camilla Grebe & Åsa Träff
Välskriven psykologisk thriller där läsaren omväxlande får göra nedslag i det förflutna för att få ledtrådar till ett bestialiskt mord och omväxlande följer huvudpersonen Siri som arbetar på polisens avdelning för gärningsmannaprofilering.

Under Vintergatans alla stjärnor av Camilla Davidsson
Ytterligare en roadtrip-roman blev det den här sommaren. Här följer vi Emmas pilgrimsvandring i Spanien som samtidigt blir ett sätt för henne att reda ut de problem hon kämpat med. Inspirerande feelgood!

Presidentens hustru av Curtis Sittenfeld
Med George och Laura Bush som tydliga grundfigurer berättar Sittenfeld hur den tillbakadragna Alice föll för sin totala motsats, rumlaren och rikemanssonen Charlie och hur hon hanterar sin roll som Första Dam till en man var politiska åsikter hon inte delar. Lite långsam bok som det dock är värt att hålla fast vid och avsluta.

Nattens barn av Traci Lords
Historien om hur den utnyttjade tonåringen i en nedåtgående spiral blir porrstjärna och hur hon lyckas resa sig från det och skapa sig ett nyktert liv. Skrämmande historia som dock är viktig.

Emma – A Modern Retelling av Alexander McCall Smith
Den välkände författarens syn på Jane Austens klassiker.

Marika

Skrivet av Marika

Tycker att man ska läsa det man känner för att läsa. Läser allt från Anna Karenina till facklitteratur om psykologi till Charlaine Harris True Blood-serie.

Böcker lästa i juli
Taggar:             

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *