Även om juni snart är över och det har varit fantastiskt väder hittills, i alla fall i min del av landet, så känns det som om det är nu sommaren börjar på riktigt. Nu har jag gått på semester och bland annat ser jag fram emot att läsa många bra böcker de fem veckor jag har ledigt.

Några av de här böckerna hoppas jag hinna läsa i sommar.

Varje sommar brukar jag sätta ihop en önskelista av böcker som jag vill läsa under ledigheten. Det blir en hög med böcker som jag kan välja bland när det är dags för något nytt att läsa, och eftersom humör och situation varierar så vill jag ha en blandad lista. Den är mest till för inspiration, ofta läser jag bara några av böckerna och väljer helt andra som jag kommer över.

I år är listan ett hopkok av ungdomslitteratur jag har blivit tipsad om på mitt lokala bibliotek, hyllvärmare som stått länge hemma i bokhyllan och några helt färska, nyutgivna romaner. Det resulterade i den här listan:

* Annabelle av Lina Bengtsson (nyutgiven)
* The Ballroom av Anna Hope (bibliotekstipsad)
* Cruel Beauty av Rosamund Hodge (bibliotekstipsad)
* Den glömda trädgården av Kate Morton (hyllvärmare)
* En handfull vingar av Sue Monk Kidd (hyllvärmare)
* Florence Stephens förlorade värld av Ebervall & Samuelsson (hyllvärmare)
* Golden Boy av Abigail Tarttelin (bibliotekstipsad)
* Midnattsrosen av Lucinda Riley (nyutgiven)
* Pojkarna av Jessica Schiefauer (bibliotekstipsad)
* Ryttaren – mord i Falsterbo av Olséni & Hansen (nyutgiven)
* Snösommar av Kristina Hård (nyutgiven)
* Stalpi av Stefan Spjut (nyutgiven)
* Stungen av Annika Klemming (nyutgiven)
* Trojan av Niklas Elmér (bibliotekstipsad)
* Tårar i havet av Ruta Sepetys (bibliotekstipsad)
* Unga kvinnor av Louisa May Alcott (bibliotekstipsad)

Mest ser jag fram emot att läsa Stalpi, Spjuts uppföljare till Stallo, En handfull vingar, som Marika tyckte var fängslande, Pojkarna av Schiefauer, som vann Augustpriset för sin starka När hundarna kommer, Snösommar, uppföljaren till Kleptomania som jag sträckläste, och Tårar i havet, som jag har kollat in länge.

Andrea__

Skrivet av Andrea

Driver Bibliophilia.se. Läser allt som intresserar, vilket är det mesta. Tycker att all sorts litteratur fyller en funktion och att det inte finns någon litteratur som är finare än någon annan.

Böcker jag vill läsa i sommar

2 reaktion på “Böcker jag vill läsa i sommar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *