Jag recenserar inte alla böcker jag läser här på bloggen. Det kan beror på olika saker, som att jag inte vill läsa ut boken och därför inte tycker det är rättvist att recensera den. Eller så är det som det blev med några böcker som jag läste under augusti: böcker som jag tycker är bra men som inte gjorde ett tillräckligt stort intryck för att recensera. Dock tycker jag att de förtjänas att omnämnas, så här blir en snabb sammanfattning av alla böcker jag läste i augusti månad.

Annabelle av Lina Bengtsdotter. Deckare. Ung kvinna försvinner i ett litet västgötskt samhälle, en från Stockholm inkallad kommisarie ställs inför sin tuffa uppväxt samtidigt som hon letar efter flickan. Jag brukar normalt inte vara förjust i deckare, men gillade den här skarpt.

Hon som vakar av Caroline Eriksson. Thriller. Författare med skrivkramp flyttar in i ett radhusområde efter att ha separerat från sin man och inser att familjen i huset mittemot har problem. Ännu en fullträff från Caroline Eriksson som jag sträckläste.

Omgiven av idioter av Thomas Erikson. Facklitteratur. Konkret och underhållande om en av världens mest spridda metoder för att sortera olikheterna inom mänsklig kommunikation. Intressant och lärorikt om olika personlighetstyper, men såklart är inte människor lika svartvita och inrutade som skildras i boken.

Poppy Pym & Faraos förbannelse av Laura Wood. Barn. Poppy är uppväxt på en cirkus, så när egyptiska reliker ställs ut på internatskolan hon går på har hon lite annorlunda metoder för att hantera de mysterier som följer med utställningen. Barnbok som har jämförts med Harry Potter-serien och som jag därför var nyfiken på. Den visade sig vara helt okej, men inte alls i närheten av J.K. Rowlings böcker.

Spetälskesjukhuset av Camilla Lagerqvist. Barn. Elly spenderar sommarlovet hos sin mormor, som bor i närheten av ett gammalt spetälskesjukhus där Elly blir vän med Saga. Spännande och gripande spökhistoria som jag hade älskat som barn men som jag hade behållning av även nu.

Tårar i havet av Ruta Sepetys. Ungdom, historisk roman. Om människor på flykt under andra världskriget och historiens största fartygskatastrof som nästan är helt okänd. Gripande historielektion om andra världskrigets fasor, av en författare som inte fegar när hon väljer ämnen och briljerar i alla sina böcker.

Andrea__

Skrivet av Andrea

Driver Bibliophilia.se. Läser allt som intresserar, vilket är det mesta. Tycker att all sorts litteratur fyller en funktion och att det inte finns någon litteratur som är finare än någon annan.

Böcker jag läste i augusti

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *