Belinda Bauers Mörk jord har det bloggats mycket om den senaste tiden. Jag har själv inte läst den, men det är bara en tidsfråga då alla bloggare vars recension jag läst är överens: detta är en spännande bok som är väl värd att läsas.

Detta är Bauers debutroman. Tolvårige Steven försöker hela sin trasiga familj genom att till varje pris hitta liket efter sin morbror Billy, som arton år tidigare tros ha fallit offer för pedofilen och barnamördaren Arnold Avery. När Steven bestämmer sig för att ta kontakt med Avery tar en livsfarlig katt-och-råtta-lek sin början.

Henrik på Olika sidor skriver att ”det skönt att man ibland ändå kan hitta författare som lyckas uppbringa den där spänningen som ändå riktigt bra kriminallitteratur kan innebära. Belinda Bauer sällar sig nog till den ganska begränsade skara som jag fortfarande läser.”

Johanna på Bokhora tycker att boken skulle passa att diskutera i en bokcirkel. Hyllan menar att det är en välskriven kriminalroman, och att den är mer än bara en deckare. Snowflakes in the rain har hittat sin nya deckarfavorit.

Hyllningar i mängder till Bauers Mörk jord alltså. Jag, som vanligtvis inte är förtjust i deckare, kommer nog att gilla den här boken.

Bloggat om: Mörk jord

En reaktion på “Bloggat om: Mörk jord

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *