Kleptomania av Kristina Hård. Mörkersdottir förlag, 2016.

Kleptomania är en av de mest spännande böcker jag läst på ett bra tag. Övernaturliga väsen och svensk vildmark – finns det något bättre upplägg för spänning än så?

Den värsta tågolyckan i modern tid sker en sommarnatt i en djup skog. Inga överlevande hittas. Inte förrän Linus Kaiser efter flera veckor stapplar ut ur skogen mil från själva olycksplatsen. Han är förvirrad, undernärd och lider av en svår minnesförlust.

År senare är hans luftskeppsimperium en framgångssaga och ingen förstår hur det gått till. Själv är han döende i cancer. När Ingra Varg får i uppdrag att ta reda på sanningen bakom framgången och var alla pengar kommit ifrån beslutar han sig för att avslöja vad som egentligen hände i skogen efter tågkraschen.

Övernaturliga väsen, svensk vildmark och en stor hemlighet som jag under hela boken väntar på ska avslöjas. Den har alla komponenter jag gillar, och gillar gör jag – väldigt mycket. Jag slukar den här boken, vill inte lägga den ifrån mig. Författaren Kristina Hård vet hur hon ska bygga upp spänningen och göra läsaren nyfiken, det är en berättelse som jag förlorar mig i. Dessutom innehåller den det jag efterfrågar i en spänningsroman: språket, förmågan att skapa stämning, och välbeskrivna karaktärer.

Kleptomania får högsta betyg, trots slutet som är alltför mycket av en cliffhanger. Det är här inte en bok som kan läsas fristående, man måste läsa de följande böckerna i serien för att få hela historien.

Följande delar i serien är Snösommar, som redan har getts ut, och Blodkraxa som kommer nästa år.

Andrea__

Skrivet av Andrea

Driver Bibliophilia.se. Läser allt som intresserar, vilket är det mesta. Tycker att all sorts litteratur fyller en funktion och att det inte finns någon litteratur som är finare än någon annan.

Bland tomtar och troll, och en massa guld
Taggar:                                     

3 reaktion på “Bland tomtar och troll, och en massa guld

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *