Den mörkaste delen av skogen är Holly Blacks senaste till svenska översatta bok. Black, som kanske är mest känd för sin romanserien Spiderwick, är en uppskattat författare men jag blir alltid besviken av hennes böcker.

Den mörkaste delen av skogen av Holly Black. Rabèn & Sjögren, 2017.

I den mörkaste delen av skogen finns en kista av glas. I kistan ligger en sovande älvprins som ingen kan väcka. Ungdomar har i generationer försökt, men inte ens de vildaste fester stör honom. Hazel och hennes bror Ben är två av ungdomarna som bor i staden där människor lever med vetskapen om att älvor och andra slags varelser är verkliga, där är de en del av vardagen. Både Hazel och Ben är kära i älvprinsen och drömmer om att vara den som väcker honom. Men i ett samhälle där älvor regerar måste man vara försiktig med vad man önskar sig. För vad skulle egentligen hända om det de i hemlighet önskar skulle hända?

Holly Black är inget för mig

Två gånger har jag läst Holly Black och två gånger har jag blivit besviken. Hon är en så hypad författare, jag tänkte att det måste finnas något med hennes böcker som jag missade när jag läste Den kallaste flickan i Coldtown, som jag inte läste ut, så jag bestämde mig för att ge henne en andra chans. Den här gången tvingade jag mig igenom den svaga inledningen och den undermåliga översättningen, med konstig ordföljd som några ställen förstörde mitt läsflow, och läste ut boken. Andra hälften var starkare än den första och jag drogs med i berättelsen när den fick fart. Så det var trots allt en okej bok, men inte en som jag kommer att rekommendera. När det gäller ungdomslitteratur är konkurrensen stenhård och den här har ingenting att ge.

Så det här är sista gången jag ger mig på en bok av Holly Black. Jag lockas av hennes originella storys, men blir besviken då jag inte dras med i hennes berättelser.

Andrea__

Skrivet av Andrea

Driver Bibliophilia.se. Läser allt som intresserar, vilket är det mesta. Tycker att all sorts litteratur fyller en funktion och att det inte finns någon litteratur som är finare än någon annan.

Black – en ständig besvikelse
Taggar:                                             

2 reaktion på “Black – en ständig besvikelse

 • 15/06/2017 kl. 19:42
  Permalänk

  Vad roligt att man kan tycka så olika. Jag blev positivt överraskad av den här boken (första jag läst av Black) och blev nyfiken på att läsa fler böcker av henne!

  Svar
  • 16/06/2017 kl. 21:00
   Permalänk

   Visst är det härligt att gilla olika? Hon har skrivit många fler böcker så du kommer nog hitta någon mer du gillar 🙂

   /Andrea

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *