Inför årets Augustpris har Bibliophilia fått den stora äran att vara en officiell ambassadörsblogg för detta prestigefulla pris. Det ska bli mycket spännande och jag ser fram emot en intressant och givande höst.

Jag kommer att vara Augustambassadör för Årets svenska fackbok och Lilla Augustpriset, priset som delas ut till ungdomslitteratur. Jag är glad att ha blivit tillfrågad att vara ambassadör för just dessa kategorier. Litteratur är något som kan vidga vår sfär och skapa en större förståelse för vår omvärld. Facklitteratur har där en självklart viktig roll att förmedla lärande. Samtidigt är det viktigt att öka unga människors intresse för läsning och det skrivna ordet.

Förutom Bibliophilia så är följande bloggar Augustambassadörer: Beas bokhylla, Bokomaten, Boktokig, Bokunge, Erik Granström, Pricka Paula, Som ett sandkorn, Ugglan och boken, Vargnatts bokhylla, Zellys bokblogg.

Andrea__

Skrivet av Andrea

Driver Bibliophilia.se. Läser allt som intresserar, vilket är det mesta. Tycker att all sorts litteratur fyller en funktion och att det inte finns någon litteratur som är finare än någon annan.

Bibliophilia officiell ambassadörsblogg för Augustpriset 2015
Taggar:                         

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *