Östergötland 1349. I en tid där inget är säkert och en kvinnas heder hänger på hennes oskuld går stormannadottern Illiana Henriksdotter till en skogstjärn för att bada då hon blir överfallen och bortförd. Hon förs till Markus Järv, en ökänd riddare och kungens närmaste man. Han väntar på en helt annan kvinna som skulle ha blivit hans sällskap för natten, men framför honom står istället en mager och blek kvinna, som dessutom kommer från en fin familj.

Markus bestämmer sig för att rida tillbaka med Illiana, men under färden stöter de på hennes bröder. Genom en olyckshändelse dör en av bröderna och från den stunden kommer maktspel, intriger och kunglig diplomati att för alltid bestämma över Illianas och Markus liv.

Jag är svag för den här typen av böcker. Romantik och äventyr i en historisk miljö, precis vad jag behöver i höstmörkret. Det här är en romance som håller väldigt hög klass. Betvingade påminner mig om Diana Gabaldons böcker. Den historiska miljön, den motvilliga kärleken och framförallt är språket av hög kvalitet.

Titel: Betvingade
Författare: Simona Ahrnstedt
Förlag: Damm förlag
ISBN: 9789173517454

Betvingade av Simona Ahrnstedt

2 reaktion på “Betvingade av Simona Ahrnstedt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *