Grattis alla vinnare av Augustpriset! Jag tycker att Korparna låter som en mycket intressant bok och kommer nog att läsa den rätt så snart (har bara ett antal böcker att ta mig igenom först). Jag måste erkänna att jag hoppades på att Bengt Ohlsson skulle kamma hem ett pris. På lördag ska jag gå på författarträff och lyssna på honom prata om sin seanste bok, Rekviem för John Cummins. Jag såg honom på Nyhetsmorgon i helgen och det ska bli kul att få lyssna på honom live, och få chansen att ställa några egna fårgor.

Så här löd hans nominering till Augustpriset 2011:

”En lågmäld roman där författaren med stor inlevelseförmåga berättar om en människa, som i dödens närhet på gott och ont reflekterar över sitt liv alltmedan han i sjukdomen långsamt förlorar sin manlighet men aldrig sin mänskliga värdighet. Bengt Ohlsson pekar med osviklig slagruta ständigt ut våra gemensamma nämnare. I ”Rekviem för John Cummings” porträtterar han en pensionerad amerikansk punkikon med prostatacancer och slår an en ton som genljuder inte bara i punken utan i människan.”

Jag har inte själv läst Rekviem för John CummingsGregorius som jag fastnade för direkt. Recension av den boken och ett författarporträtt av Bengt Ohlsson kommer dyka upp på bloggen under veckan!

Någon av er som har läst något av Bengt Ohlssons böcker? Vad tyckte ni om dem?

Bengt Ohlsson och Augustpriset 2011

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *