Ibland finns det böcker som jag verkligen vill tycka om, men som jag efter att ha läst ett antal kapitel måste erkänna för mig själv inte är värd att fortsätta läsa. Belle är en sådan bok. Den har allt som en anglofil som jag går igång på, London under den viktorianska eran med dess människor och spännande gatuliv, men mer än en spännande miljö kan boken inte erbjuda mig.

Boken handlar om Belle, en femtonårig flicka som har växt upp på en bordell i London, men som inte fattar att det är just en bordell förrän hon blir vittne till ett mord på en av de prostituerade. Hon blir tillfångatagen av mördaren, som säljer Belle till en bordell i New Orleans. Där börjar den långa vägen tillbaka hem till England. Hur ska hon lyckas ta sig hem till England igen?

Som sagt: låter jättespännande, men inte tillräckligt spännande för att jag ska orka ta mig igenom den här tegelstenen till bok.

Titel: Belle
Författare: Lesley Pearse
Förlag: Damm förlag
ISBN: 9789173518406

Belle av Lesley Pearse

En reaktion på “Belle av Lesley Pearse

  • 22/05/2013 kl. 09:36
    Permalänk

    Gud vad sant, exakt så! Lade med sorg i hjärtat ifrån mig den efter att ha tvångsläst 1/4..

    Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *