Nu när halva året redan har gått sätter jag på allvar igång med August Strindberg-utmaningen. Men bättre sent än aldrig, som man säger. Förutom författarporträtt kommer jag att recensera minst fyra böcker av/om Strindberg här på bloggen. Böckerna jag har valt är följande:

Siri. Det var min mamma som rekommenderade den här boken för mig. Skriven av Lena Einhorn och handlar om Siri von Essen, Strindbergs första fru. Jag har redan läst boken och återkommer snart med recension!

August Strindbergs levnadshistoria. En biografi.

En dåres försvarstal. Vald till årets Stockholm läser-bok.

Hemsöborna. Då detta är min pappas absoluta favoritbok så väljer jag även denna. Jag läste denna för nästan 10 år sedan, som nybliven tonåring, så den är värd att läsas om.

Vad tycker ni om mina val? Är det någon bok ni tycker att jag har missat?

Bättre sent än aldrig – August Strindberg-utmaningen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *