SECRET DET HEMLIGA SÄLLSKAPET
L. Marie Adeline
Albert Bonniers förlag, 2013
ISBN: 9789100135225
(S.E.C.R.E.T, 2013)

Recensent: Andrea Zackrisson

SECRET

Efter att ha läst ett stycke ur en kvarglömd dagbok öppnas en helt ny värld för servitrisen Cassie. Bakom sig har hon ett trassligt förhållande och även om hon trivs med jobbet på kaféet i New Orleans så erbjuder det inte mycket spänning. Hon introduceras för det hemliga sällskapet S.E.C.R.E.T – där kvinnor hjälper kvinnor att förverkliga sina innersta erotiska fantasier. Sällskapets ledord är: Inga fördomar. Inga gränser. Ingen skam. Efter en kort tvekan bestämmer Cassie sig för att ge efter för sin nyfikenhet.

SECRET påminner om Fifty shades of Grey: en osäker kvinna som inte inser hur attraktiv hon faktiskt är får uppleva sex på sätt som för henne är nya och främmande. Men där Fifty shades of Grey gjorde mig besviken; kvinnans undergivna roll, fokus på kärlek snarare än erotik, och den något fåniga storyn (de skrev ju aldrig på det där kontraktet som Grey tjatar om genom hela boken!), så är det tvärtom i SECRET. I den här romanen är det kvinnan som har kontrollen och det är hennes njutning som står i fokus, inte en mans. Hjältinnan har precis som i Fifty shades of Grey dåligt självförtroende, men med hennes nyfunna sexliv, där hon bestämmer, växer även hennes självkänsla och hon tar chansen att skapa ett nytt liv.

Jag gillar den här boken. Karaktärerna är intressanta, storyn är bra och det är ett ”lagom” fokus på sexscenerna. Det är detaljerat, men författaren dröjer inte kvar för länge vid dem. Det blir inte för mycket av dem, utan de varvas perfekt med handlingen.

Andrea

Skrivet av Andrea

Driver Bibliophilia.se. Läser allt som intresserar, vilket är det mesta, men har svårt för fantasy, deckare och chic lit.

Bättre än Fifty shades of Grey

2 reaktion på “Bättre än Fifty shades of Grey

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *