Gott nytt år! Jag har inte läst mycket under jul, även om jag har varit ledig i över en vecka. Men nu när 2012 är till ända och ett nytt läsår har startat tänkte jag sammanfatta 2012 genom att lista de böcker som har gjort störst intryck på mig under året som gått.

Under 2012 har jag läst många bra böcker skrivna av svenska författare. Det har varit ett mycket starkt år på det sättet, svenska författare har givit ut mycket bra material. Här är mina tio favoriter, utan inbördes ordning.

Torka aldrig tårar utan handskar 1. Kärleken av Jonas Gardell
Dandy av Jan Guilliou
Rosengädda nästa! av Emma Hamberg
Tistelblomma av Amanda Hellberg
Kast med liten kniv av Sara Kadefors
Ett kort uppehåll på vägen från Auschwitz av Göran Rosenberg
Eld av Strandberg & Bergmark-Elfgren
Medealand och andra pjäser av Sara Stridsberg
Havsmannen av Carl-Johan Vallgren
Feberflickan av Elisabeth Östnäs

Bästa svenska böckerna 2012

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *