Jag vill slå ett slag för en bok som tidigare recenserats här på Bibliophilia och som jag nu själv läst. Det är något som inte stämmer av Martina Haag ger en uppriktig och självutlämnande bild av det kaos som uppstår inom en själv när man blir lämnad av den man älskar.

Det är något som inte stämmer av Martina Haag. Piratförlaget, 2015.

För många år sedan läste jag en av Martina Haags böcker. Det kanske var Underbar och älskad av alla, men jag kommer inte riktigt ihåg för jag tyckte inte om den. Den gav bara intryck av flams och trams, någon slags svensk dålig version av chic lit. Så sedan läste jag inget mer av henne.

Tills nu när Det är något som inte stämmer började bubbla upp här och var. Varför gav jag Haag en andra chans? Det finns två orsaker:

 • Andrea pratade väldigt bra om boken och gav den lovord i sin recension.
 • Skvallerfaktorn. Ja, jag erkänner. Det faktum att Martina Haag skrev en bok om otrohet och uppbrott efter sin skilsmässa från Erik Haag där hans romans med Lotta Lundgren florerade i pressen kittlade nyfikenheten. Alla tre är de offentliga personer.

Så jag får väl skämmas lite över att det var nyfikenhet över löpsedlarnas rubriker som delvis gjorde att jag läste boken. Samtidigt visade det sig att det ledde till något bra:

I Det är något som inte stämmer lyfter Haag och lyckas förmedla alla de känslor som kommer upp när en relation går mot sitt slut: oron över att något är fel, misstänksamhet över att något pågår bakom ryggen på en, den självutplånande instinkten att göra allt för att inte förlora den älskade. Och därefter sorgearbetet efter att ha blivit lämnad, som långsamt tröskar sig fram och där en liten ljusglimt till slut blir synlig vid horisonten.

Haag har precis kommit ut med en ny roman, Livet går så fort. Och så långsamt. En bok som verkar handla om hur skoltidens hierarki formar och påverkar en. Inte heller det temat är i närheten av Haags tidigare böcker och jag är definitivt nyfiken på den.

Läs gärna Andreas välskrivna recension för mer information om handlingen i Det är något som inte stämmer, här på Bibliophilia.

Marika

Skrivet av Marika

Tycker att man ska läsa det man känner för att läsa. Läser allt från Anna Karenina till facklitteratur om psykologi till Charlaine Harris True Blood-serie.

Att komma över ett brustet förhållande
Taggar:                                                 

2 reaktion på “Att komma över ett brustet förhållande

 • 20/12/2017 kl. 20:17
  Permalänk

  Den här måste läsas. Den står och väntar i bokhyllan.

  Svar
  • 21/12/2017 kl. 13:20
   Permalänk

   Läs den!

   /Andrea

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *