Nytt år innebär nya läsutmaningar bland Sveriges bokbloggar. Jag har bestämt mig för att inte delta i några sådana i år, men många av dem är riktigt bra och jag vill lyfta fram dem här på bloggen.

Boktolvan
En läsutmaning som uppmuntrar till att läsa böcker av författare som du tidigare inte har läst något av. Gör en lista på till exempel 25 författare som du är nyfiken på, och om du läser böcker skrivna av minst tolv av dessa författare har du klarat utmaningen. Linda på Enligt O har kört den här utmaningen i flera år, och den verkar vara lika populär varje år.

Hyllvärmaråret 14
Jessica på Ord och inga visor har länge kört Kill hyllvärmare. I år har hon tänkt om och kallar det numera Hyllvärmaråret 14. Det går helt enkelt ut på att läsa de där böckerna som står orörda i bokhyllan där hemma.

Kaosutmaning
Kanske årets hetaste läsutmaning. Therese på Pocketlover har satt ihop en lista på 40 varierande punkter. Till exempel ”läs en bok med en fyr på omslaget” och ”läs en bok som du har blivit tipsad om på en bokblogg”. Kan du pricka av 20 av dessa punkter så har du klarat utmaningen.

Boktyckes läsutmaning och tävling 2014
En utmaning inspirerad av Kaosutmaningen, men som vänder sig till dig som läser många böcker inom young adult-genren. Ju fler av punkterna du lyckas bocka av, desto större chans har du att vinna fina priser.

Kvinnliga författare
Både Lyrans noblesser och Feministbiblioteket har satt ihop läsutmaningar som går ut på att läsa böcker skrivna av kvinnor. Kolla igenom deras listor för många fina boktips!

Andrea

Skrivet av Andrea

Driver Bibliophilia.se. Läser allt som intresserar, vilket är det mesta.

Årets bästa läsutmaningar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *