MORD ÄR INGEN BARNLEK
Alan Bradley
Lind & co, 2015
(The Weed that Stringd the Hangman’s Bag, 2010)
Recensent: Marika Mandrean

imageMin absoluta favoritdetektiv,11-åriga Flavia de Luceär tillbaka och redo att lösa nya mordgåtor! Ja, när hon inte framställer gift i sitt kemilaboratorium som hon sedan sprutar in i storasysterns chokladpraliner. Flavia har mycket att pyssla med där hon bor på engelska landsbygden. 

Mord är ingen barnlek äAlan Bradleys andra Flavia de Luce-mysterium. Den här gången kommer en dockteater för första gången till byn. Men om de aldrig varit där tidigare, varför ser en av dockorna då ut precis som en liten pojke som återfanns hängd i ett träd djupt inne i skogen för ett par år sedan? Och vem är egentligen den tyske krigsfången som verkar dyka upp överallt, till och med i Flavias vardagsrum när han uppvaktar hennes syster? 

 

När Rupert, som leder dockteatern, dör i en elektrisk kortslutning förstår Flavia att det är mord. Och trots att hon inser att hon utsätter sig själv för fara flyger hon runt på landsbygden på sin cykel och frågar ut alla nyckelpersoner i dramat.

 

Det är svårt att inte charmas av Flavia. Ena stunden ställer hon sluga frågor och gör smarta slutledningar, nästa använder hon sig av sin ungdom för att charma sig till folks förtroende, bara för att nästa stund bryta ihop då systrarna retar henne.

 

Vill man läsa en underhållande och rolig historia som är mer än en traditionell deckare rekommenderar jag Alan Bradleys böcker. Dessutom transporteras man genom hans språk till en annan värld, 1950-talets England.

 

Se även vår recension av den första boken i serien, Den bittra pajens sötma.

Marika

Skrivet av Marika

Tycker att man ska läsa det man känner för att läsa. Läser allt från Anna Karenina till facklitteratur om psykologi till Charlaine Harris True Blood-serie.

Är mord ingen barnlek?
Taggar:                                         

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *