När det blev känt att det skulle komma en uppföljare till Gilmore girls blev det en stor hype på internet. Och visst förstår man att TV-serien är älskad när reaktionen blir sådan, hela tio år efter att sista avsnittet visats! När de nya avsnitten släpptes såg jag många bilder på Facebook där folk visade upp hur de dukat upp med fredagsmysgott, redo att äntligen få besöka Stars Hollow igen.

Pratar så fort jag kan av Lauren Graham. Lind & Co, 2017.

Lauren Graham, som spelar mamma Lorelei i serien har skrivit en bok som dels är en självbiografi, dels ger ett humoristiskt perspektiv på Hollywoodlivet och dels är en produkt för alla fans till Gilmore Girls:

Pratar så fort jag kan – från Gilmore girls till Gilmore girls

Mer än Lorelei

Lauren Grahams bok ger oss en inblick i hennes liv. Vi följer henne genom utbildningen och de första yrkesårens slit för att kunna försörja sig som skådespelare. Vi får också en inblick i hur Gilmore girls förändrade hennes liv och hur det gick till när det bestämdes att serien skulle få en fortsättning, många år efter att den lades ner.

Graham ger också sina synpunkter på den utseendehysteri som finns i Hollywood, hur det är att vara en ”gammal skådespelare” när man är 45, singelliv efter det att alla andra verkar ha bildat par och hur det går till när en gammal vän plötligt blir något helt annat.

Livet är dock mer än Gilmore girls, även för Graham som för resten av världen alltid kommer att vara den toksnabbt pratande Lorelei. I sin bok får hon chansen att berätta om andra delar av sitt liv, som till exempel TV-serien Parenthood och hennes författande.

Jag har roligt när jag läser

Helt ärligt blir jag lite förvirrad av att läsa Pratar så fort jag kan. Och här vill jag genast klargöra att jag inte är förvirrad på ett dålig sätt.

Tonen, det snabba tempot och humorn som kommer fram i Grahams bok gör att jag börjar undra om det är Lorelei Gilmore eller Lauren Graham som talar till mig!

Är människan och karaktären så lika varandra? Eller har Graham anlagt Loreleis personlighet i boken eftersom hon vet att det framför allt är fans till Gilmore girls som kommer att läsa den?

I slutändan spelar det ingen roll. Jag har roligt när jag läser, jag får inblick i Grahams liv och hennes sätt att se på världen.

För dem som vill läsa Pratar så fort jag kan vill jag dock ta ner förväntningarna vad gäller insiderinformation till Gilmore girls:

Trots att här finns ett avsnitt från den dagbok Graham skrev under inspelningen av Ett år med Gilmore girls (uppföljaren till serien) så finns här inga smaskiga detaljer. Vi får inte veta något om kontroverser, bråk, kärleksaffärer. Men vi får en tydlig inblick hur förvirrande livet i Hollywood är med snabba beslut, högt tempo och skillnaden mellan verklighet och kuliss.

Pratar så fort jag kan är rolig, smart och snabb. Jag rekommenderar den.

Marika

Skrivet av Marika

Tycker att man ska läsa det man känner för att läsa. Läser allt från Anna Karenina till facklitteratur om psykologi till Charlaine Harris True Blood-serie.

För alla fans till Gilmore girls: Pratar så fort jag kan
Taggar:                                     

En reaktion på “För alla fans till Gilmore girls: Pratar så fort jag kan

  • 08/07/2018 kl. 21:06
    Permalänk

    Stort tack för tipset! Är verkligen barnsligt förtjust i Gilmore Girls. Fick till och med sambon att se serien med mig från första till sista avsnittet – trots att det verkligen inte är något han aktivt hade valt att titta på själv så riktigt njöt han med mig.

    Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *