ÄNGLARNA DANSAR I GRYNINGEN
av Camilla Davidsson

Bladh by Bladh, 2016
ISBN: 9789187371974

Skrivet av Andrea Zackrisson

Anglarna-dansar-i-gryningenÄnglarna dansar i gryningen är den tredje delen i Camilla Davidssons serie om Emma, en karaktär som jag känt starkt för sedan jag kunde identifiera mig med henne i den första boken Under Vintergatans alla stjärnor. Davidssons böcker är sådana som jag längtar efter att läsa, och till min lycka levde den här tredje boken upp till mina högt ställda förväntningar.

I Under Vintergatans alla stjärnor och Pensionatet vid världens ände har vi följt karriärtjejen Emmas vandring genom tillvaron och hennes svårigheter att göra kloka livsval. När vi möter henne i Änglarna dansar i gryningen ställs hon inför sitt livs största och svåraste beslut någonsin. Ett år efter att hon gjort pilgrimsvandringen till Santiago de Compostela är hennes liv rörigare än vanligt. Efter att ha fått ett omtumlande besked lämnar hon Fårö, där hon lärt känna Olle och inlett ett förhållande med Alex.

När valen blir för stora flyr Emma till väninnan Harriets hotell på Mallorca. Men kan en kort vistelse i bildsköna Deià verkligen hjälpa henne att fatta de beslut som krävs för att finna mening och lycka i tillvaron?

Detta är en fin skildring om hur man hanterar sorg och går vidare i livet genom att lära sig att leva med sorg. Precis som de två tidigare böckerna i serien handlar även denna om personlig utveckling, men också om att bearbeta sorg och ta sig ur destruktiva relationer. Och om att våga följa sitt hjärta. Som vanligt känns Davidssons böcker äkta, verkliga, vilket gör att jag tar till mig det som böckerna beskriver som goda råd att applicera på mitt eget liv. Jag tycker att de är väldigt tankeväckande.

Det är alltid lika tråkigt att behöva lägga ifrån sig en av Davidssons böcker och behöva lämna Emma och de andra karaktärerna. Jag håller tummarna för att det blir en till bok om Emma, eller i alla fall att Davidsson fortsätter att skriva böcker där hon delar med sig av sina livserfarenheter som vi andra kan lära oss av.

Andrea__

Skrivet av Andrea

Driver Bibliophilia.se. Läser allt som intresserar, vilket är det mesta. Tycker att all sorts litteratur fyller en funktion och att det inte finns någon litteratur som är finare än någon annan.

Fin skildring om att hantera sorg
Taggar:                                                             

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *