I MUSÉETS DOLDA VRÅR
av Kate Atkinson

ISBN: 9789174752458
Ponto pocket, 2015
(Behind the Scenes at the Museum, 1999)

Recensent: Andrea Zackrisson

I-museets-dolda-vrarRedan under befruktningen börjar Ruby Lennox sin berättelse. Inne i livmodern förnimmer hon sin mors tankar och känslor, den kärlekslöshet och det ständiga missnöje hon känner för Rubys far. Hon anar också de omständigheter som kommer att forma hennes liv. Fast besluten om att ta reda på allt om sin familj och deras hemligheter tar hon oss med på en färd genom 1900-talet.

I muséets dolda vrår var inget för mig. Jag hade med den som läsning när jag reste till England för ett par veckor sedan, men jag kom aldrig in i den. Efter att ha gett den ett rejält antal restimmar gav jag upp.

Jag gillade idén att få följa flera generationer och på så sätt ta del av hela 1900-talets historia. Det som lockade extra var tanken att få följa 1900-talet utifrån kvinnors perspektiv. Men romanen var alltför seg på sina ställen, alltför många olika karaktärer att hålla reda på i andra.

Andrea__

Skrivet av Andrea

Driver Bibliophilia.se. Läser allt som intresserar, vilket är det mesta. Tycker att all sorts litteratur fyller en funktion och att det inte finns någon litteratur som är finare än någon annan.

Segt om Storbritanniens 1900-tal
Taggar:                                         

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *