EN SÅNG FRÅN HAVET
av Katherine Webb
ISBN: 9789175452777
Historiska media, 2015
(A Half Forgotten Song, 2012)

Recensent: Andrea Zackrisson

En-sang-fran-havetJag kan inte tänka mig många andra författare som passar lika bra att läsa på sommarsemestern som Katherine Webb. De senaste åren har jag just det, läst hennes böcker på min semester. Jag har gillat Carolines arv, älskat Av en annan värld och hittat en ny favorit i En sång från havet.

I en liten by i södra England lever Mitzy Hatcher vind för våg. När karlarna kommer på besök slänger hennes mamma ut henne och ensam vandrar Mitzy längs kusten. En sommar flyttar konstnären Charles Aubrey och hans familj till byn. Under några somrar i slutet av 1930-talet livar Charles, hans döttrar och hans vackra hustru upp både den öde gården de hyr och hela samhället. Mitzys liv förändras och hos henne väcks ett hopp om en annan framtid än vad livet hittills har erbjudit henne.

Många år senare försöker galleristen Zach skriva en biografi över den berömde konstnären. Zach har misslyckats som konstnär och hans galleri har inte blivit den succé han hoppats på, nu hänger hans framtid på att skriva en biografi som kommer med ny information om Aubrey. Vem är den unge pojken Dennis som ingen känner till? Lever bondflickan med den intensiva blicken fortfarande? Och vad hände med Charles Aubrey under andra världskriget? I hopp om att få svar på sina frågor reser han till Englands sydkust. Och de sanningar han för fram i ljuset ligger bortom allt han hade kunnat ana.

En sång från havet är en berättelse om kärlek och utanförskap. Det är en skildring av ungdomens naivitet och drömmar som kan skapa orealistiska förhoppningar.

Som alla andra av Webbs romaner är En sång från havet välskriven och spännande. Webb är en mästare på att hålla spänningen levande till sista sidan, hon portionerar ut avslöjandena i jämn takt genom hela boken vilket gör den till en riktig bladvändare.

Andrea__

Skrivet av Andrea

Driver Bibliophilia.se. Läser allt som intresserar, vilket är det mesta. Tycker att all sorts litteratur fyller en funktion och att det inte finns någon litteratur som är finare än någon annan.

Hemligheter på engelska landsbygden
Taggar:                                                         

En reaktion på “Hemligheter på engelska landsbygden

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *