DEN LILLA BOKHANDELN I PARIS
av Nina George
Bazar förlag, 2016
ISBN: 9789170283901
(Das Lavendelzimmer, 2013)

Recensent: Andrea Zackrisson

Den-lilla-bokhandeln-i-ParisFrån sin flytande bokhandel, belägen på en pråm på floden Seine, ordinerar monsieur Perdu den perfekta boken för ett brustet hjärta. Genom att använda sin intuition finner han exakt den bok läsaren behöver, och reparerar på detta sätt både brustna själar och hjärtan. Den enda han inte verkar kunna kurera genom litteraturen är sig själv. Han har aldrig lyckats komma över sin livs stora kärlek, som försvann. Bakom sig lämnade hon endast ett brev, som han aldrig öppnade.

När Perdu förmått sig att läsa brevet kastar han loss och ger sig av på en resa till södra Frankrike i hopp om att komma över sin förlust och få ett avslut på historien. Med sig har han en storsäljande författare med skrivkramp och en kärlekskrank italiensk kock, och längs Frankrikes floder reser Perdu, delar ut sin visdom och sina böcker, och visar hur den litterära världen kan ta den mänskliga själen på en resa för att hela sig själv.

Den lilla bokhandeln i Paris är en roman skriven av en tysk författare och som utspelar sig i Frankrike. Alla ingredienser för en lyckad feel good finns där: de charmiga miljöerna, de knasiga karaktärerna, kärleksproblemen, och det plötsliga infallet att ta tag i sitt liv och göra en förändring.

Jag fångas inte av den här berättelsen, som trots att den är välskriven och charmig inte tilltalar mig. Men ett stort plus för att det är en feel good som utspelar sig utanför Storbritannien och som har en manlig huvudkaraktär!

Andrea__

Skrivet av Andrea

Driver Bibliophilia.se. Läser allt som intresserar, vilket är det mesta. Tycker att all sorts litteratur fyller en funktion och att det inte finns någon litteratur som är finare än någon annan.

Bokbåt genom Frankrike
Taggar:                                             

En reaktion på “Bokbåt genom Frankrike

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *