DEN TREDJE HUSTRUN
av Lisa Jewell
Printz publishing, 2015
ISBN: 9789187343544
(The Third Wife, 2014)

Recensent: Andrea Zackrisson

Den-tredje-hustrunAdrians familj kan väl inte direkt kallas för traditionell, men den fungerar. Det är i alla fall vad han tror, till den sena aprilnatten då hans fru Maya snubblar framför en Londonbuss. Är det en tragisk olycka? Eller ett självmord? Adrian är fast besluten om att ta reda på det.

Maya hade ett jobb hon trivdes med, hon hade vänner, och hon och Adrian älskade varandra. Hon kom till och med överens med hans två tidigare fruar och hans fem barn. De var ju en enda stor, lycklig familj!

Men snart börjar Adrian se sprickor i det liv som han trodde var perfekt. Det visar sig ha varit ett liv fullt av hemligheter. Och hemligheter kan få konsekvenser. Mayas död ställer Adrians liv på ända och han börjar ifrågasätta sina livsval.

Jewell spikar verkligen beskrivningarna av skuldkänslor, lycka, osäkerhet, oro och kärlek som finns i familjer, och som jag kan tänka mig är extra varierande i en splittrad familj, som den som beskrivs i den här boken. Pappa Adrian står i fokus och det är framförallt kring honom och hans rannsakande av sig själv som bokens handling cirkulerar. Det är vkhjärtskärande att följa Adrians utveckling.

Detta är en intressant skildring av en man som ser sig själv som en familjefar, men som gång på gång splittrat sin familj på grund av otrohet och genom att gifta om sig och skaffa barn med nya kvinnor. Samtidigt har han lyckats hålla ihop familjen, i alla fall sett till ytan. Vardagen fungerar, men hur mår egentligen hans barn? Det visar sig att Adrian inte känner sin familj så bra som han trott sig veta, att hans handlingar och livsval har påverkat hans barn på djupet – vilket han inte trott från början.

Andrea__

Skrivet av Andrea

Driver Bibliophilia.se. Läser allt som intresserar, vilket är det mesta. Tycker att all sorts litteratur fyller en funktion och att det inte finns någon litteratur som är finare än någon annan.

Om en familj som krackelerar
Taggar:                                     

4 reaktion på “Om en familj som krackelerar

 • 07/06/2016 kl. 12:51
  Permalänk

  Den här boken verkar intressant och jag gillade Fågelburen av samma författare.

  Svar
  • 15/06/2016 kl. 21:00
   Permalänk

   Jag har tidigare läst 31 Dream (Våga flyga på svenska) men den var inte alls på samma nivå som den här. Så nu har jag blivit sugen på att läsa fler av hennes böcker, Fågelburen får bli den nästa.

   /Andrea

   Svar
 • 23/07/2016 kl. 10:27
  Permalänk

  Jag har börjat på Den tredje hustrun nu, och den verkar lovande. Mycket lättläst.

  Svar
 • Pingback: Thriller att sträckläsa: Och sen var hon borta - Bibliophilia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *