STENHJÄRTA
av Teresa Flavin

Argasso, 2016
ISBN: 978-91-87667-51-0
(Jet Black Heart, 2014)

Recensent: Andrea Zackrisson

StenhjärtaDory är på semester med sin familj när hon hittar en gammal kruka under ett mossbeklätt träd. Meddelandet inuti förändrar allt. ”Käraste Eli, jag längtar så tills vi kan fly tillsammans …” Plötsligt har hon rest bakåt i tiden och träffar Eli, en kille i hennes egen ålder som behöver hennes hjälp. Kan Dory hjälpa honom att rädda sin syster från deras grymme far, eller kommer hon – och allt hon håller kärt – att gå förlorat?

Detta är en en välskriven spökhistoria som jag först tyckte var lite för banal för en trettonåring (som är den rekommenderade åldern), men som sedan tog sig mot slutet. Argasso ger ut lättlästa böcker för barn och unga och har många läsvärda böcker i sin utgivning. Även den här rekommenderar jag, jag tror detta är en bok som skulle passa bra under sommarlovet. Den innehåller både spänning och kärleksintriger, och även en del syskonkärlek (och syskonbråk).

Andrea__

Skrivet av Andrea

Driver Bibliophilia.se. Läser allt som intresserar, vilket är det mesta. Tycker att all sorts litteratur fyller en funktion och att det inte finns någon litteratur som är finare än någon annan.

Spänning och resor i tiden
Taggar:                                             

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *