VANDRAREN UTAN ANSIKTE
av Andreas Palmaer
Alfabeta bokförlag, 2016
ISBN: 9789150117813

Recensent: Andrea Zackrisson

Vandraren-utan-ansikteDet är något speciellt med spökhistorier. Jag tror att de flesta av oss har någon slags relation till dem. Kanske satt vi runt någon lägereld som barn och lyssnade på ledarnas berättelser om gengångare och mördare, eller så gick det rykten bland kompisarna om hus som var hemsökta. Det är just i barndomen som historier om spöken, vålnader och blodiga mord är extra kittlande och spännande. Jag tror att de kan vara en bra introduktion till historieberättandet och läslusten.

Vandraren utan ansikte är en samling på 13 (vad annars?) moderna spökhistorier baserade på dagens populärkulturella varelser som Slender man och webbforum som Creepypasta. Det är mystiska Skype-samtal, dockor som blir levande, och tv-spel som är för verklighetstrogna. De utspelar sig i vanliga hem, i djupa skogar och på mörka gator, på övergivna nöjesfält och igenbommade hotell.

Boken är riktad till barn i åldern nio till tolv år och författaren har baserat sina berättelser på sådant som skrivits på webben och hur man idag kommunicerar med varandra. Det är en välskriven uppsättning skräcknoveller. Alla inte lika otäcka som de andra, men de är spännande och sätter igång fantasin och tankarna. Jag tror att detta är en bok som kan få igång läsglädjen hos de flesta barn och ungdomar.

Andrea__

Skrivet av Andrea

Driver Bibliophilia.se. Läser allt som intresserar, vilket är det mesta. Tycker att all sorts litteratur fyller en funktion och att det inte finns någon litteratur som är finare än någon annan.

Moderna spökhistorier för orädda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *