DÖDEN VITTNAR
av Val McDermid
Alfabeta bokförlag, 2016
ISBN: 9789150118377
(The Skeleton Road, 2014)

Recensent: Andrea Zackrisson

Doden-vittnarNär ett människoskelett hittas i en gammal förfallen skola i Edinburgh blir det ett fall för Karen Pirie och hennes cold case-grupp. Samtidigt som de försöker ta reda på vem den sedan länge döde personen kan vara, mördas en man på Kreta. Det visar sig att bägge fallen har koppling till 1990-talets Balkankrig.

Döden vittnar är en samtida psykologisk thriller som tar läsaren genom Skottland, från Edinburghs gator, vidare till Oxford och till sist tillbaka till det forna Jugoslavien.

För mig, som inte är ett stort fan av kriminalromaner, är det en intetsägande roman som inte ger mig något, men jag uppskattar ändå hur välskriven och genomtänkt storyn är.
.

Andrea__

Skrivet av Andrea

Driver Bibliophilia.se. Läser allt som intresserar, vilket är det mesta. Tycker att all sorts litteratur fyller en funktion och att det inte finns någon litteratur som är finare än någon annan.

Psykologisk thriller i historiska Edinburgh
Taggar:                             

2 reaktion på “Psykologisk thriller i historiska Edinburgh

 • 08/04/2016 kl. 15:06
  Permalänk

  Detta är en författare jag hört talas om för första gången väldigt nyligen. Är lite nyfiken på böckerna.

  Svar
  • 09/04/2016 kl. 11:33
   Permalänk

   Jag hade inte hört talas om henne förrän jag läste den här boken, men hon har visst skrivit jättemånga deckare. Så om man är nyfiken på henne finns det mycket att välja mellan.

   /Andrea

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *