ROSIEEFFEKTEN
Graeme Simsion
Forum bokförlag, 2015
ISBN: 9789137144733
(The Rosie Effect, 2015)

Recensent: Andrea Zackrisson

RosieeffektenRosieeffekten är uppföljaren till Simsions succé Projekt Rosie. Då försöker den excentriske forskaren Don hitta en kvinna att gifta sig med, utifrån ett eget system. Rosie är allt han inte letar efter, men visar sig vara den perfekta kvinnan för Don. Det var efter att jag läst Projekt Rosie för ett par år sedan som jag blev hooked på feel good.

Uppföljaren Rosieeffekten gjorde mig inte besviken. Nu har Don och Rosie flyttat till New York och de väntar barn. Att gifta sig med Rosie vände upp och ner på Dons liv, men det var hanterbart. Men ett barn är något helt annat. Att bli förälder är svårt för vem som helst att förbereda sig på, men för Don är det nästan oöverstigligt. Han måste nu se till att Rosie inte äter något olämpligt, räkna ut att han förväntas vara med vid ultraljudet, och han får mycket men kanske inte så god hjälp av sina sex vänner.Det är mycket som kan gå fel – och det gör det. Snart står Don inför det faktum att han kan komma att förlora Rosie.

Det här är läsvärd feel good, som är svår att lägga ifrån sig. Den är inte lika stark som Projekt Rosie, men gör den rättvisa. Don är en karaktär som är lätt att tycka om, storyn har ett bra flyt och Graeme Simsion har en härlig känsla för humor.

Andrea__

Skrivet av Andrea

Driver Bibliophilia.se. Läser allt som intresserar, vilket är det mesta. Tycker att all sorts litteratur fyller en funktion och att det inte finns någon litteratur som är finare än någon annan.

Feel good om att bli pappa
Taggar:                                             

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *