augustpriset_badge_2015Vi fortsätter lära känna de unga textgenierna som är nominerade till årets Lilla Augustpriset. Tidigare i veckan har du kunnat läsa om Lovisa Lyngfelt och Sofia Dorotea Svensson. Idag får Rasmus Bjerkander chansen att presentera sig. Han är i år nominerad med sin novell Den på inget vis speciella.

Augustprisets webbplats kan du läsa Sofias noveller Självmordsbrev och Två fel gör ett rätt… och de andra texterna som är nominerade till Lilla Augustpriset.

.
Rasmus-BjerkanderJag skulle beskriva mig själv som en lugn och fin person. Ganska skämtsam, och pinsamt svag för ordvitsar. Jag kommer från Värmland, men bor nu i Linköping, där jag studerar till psykolog.

Min text Den på intet vis speciella handlar främst om släktskap och om döden. Att vinna Lilla Augustpriset skulle ge mig än mer tilltro till min författarförmåga. Kanske tillräckligt mycket för att jag ska ge den stora författardrömmen en ärlig chans. Jag vill kunna leva på mitt skrivande, åtminstone delvis. Producera läsvärda texter och, om jag lyckas med det, nå ut med dem till en större skala människor.

/Rasmus Bjerkander

Om släktskap och om döden

En reaktion på “Om släktskap och om döden

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *