MERA FART MAMMA MU!
av Jujja Wieslander och Sven Nordqvist
Rabén & Sjögren, 2016
ISBN: 978-91-29-69814-5

Recensent: Andrea Zackrisson

Mera-fart-Mamma-MuPettsson och Findus, Mamma Mu och Kråkan, och Gammelgäddan. Det är böcker och spel som jag roade mig med som barn. Och än idag känner jag samma glädje och nyfikenhet när jag tar del av Sven Nordqvists fantastiska berättelser.

Nordqvists illustrationer är inte bara fina, de är också otroligt detaljrika. Det är lätt att förlora sig i dem och ju mer man studerar dem desto mer hittar man i dem.

I år är det 25 år sedan första boken om Mamma Mu och Kråkan gavs ut. Sedan dess har de älskade sagofigurerna figurerat i sånger, radio, teater, långfilm, dataspel och en mängd ytterligare böcker. Böcker som översatts till mer än 30 språk världen över.

Även om Mamma Mu och hennes kompisar har några år på nacken nu, så känns den senaste boken Mera fart Mamma Mu! modern. Samtidigt är den också en romantisk bild av ”bondesverige”. På så sätt är den tidlös, och Mamma Mu och Kråkan kommer fungera lika bra ytterligare 25 år fram i tiden.

Andrea__

Skrivet av Andrea

Driver Bibliophilia.se. Läser allt som intresserar, vilket är det mesta. Tycker att all sorts litteratur fyller en funktion och att det inte finns någon litteratur som är finare än någon annan.

25 år med Mamma Mu

2 reaktion på “25 år med Mamma Mu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *